ISS Talks cu Prof.Dr. Bruce Tsurutani, Cercetător la Jet Propulsion Laboratory

Credit imagine: JPL/NASA
Credit imagine: JPL/NASA

Joi, 3 septembrie începând cu ora 13:00, Institutul de Științe Spațiale (ISS) îl va găzdui pe Prof. Dr. Bruce Tsurutani care va susţine tine o lecţie introductivă pe tema “Space weather” ca parte a seriei de evenimente numite ISS Talks. Evenimentul va avea loc în sala de seminar de la etajul 2 al clădirii „Laseri”.

Citește mai mult

“ISS Talks” cu Prof. Henric Krawczynski de la Universitatea Washington din Saint Louis şi Centrul de Ştiinţe Spaţiale McDonnel

IMG_9117
Credit imagine: Universitatea Washington din Saint Louis

Prof. Henric Krawczynski de la Universitatea Washington din Saint Louis şi Centrul de Ştiinţe Spaţiale McDonnel va susţine seminarul cu titlul: „X-Ray Spectropolarimetric Observations of Black Holes and Neutron Stars with X-Calibur” în data de 18 iunie la ora 11:00 în sala Studio din blocul Turn.

Citește mai mult

Seminar pe tema efectelor pe care le are praful cosmic asupra parametrilor fotometrici ai discurilor şi nucleelor galaxiilor spirală

Galaxia spirală NGC 1232. Credit imagine: ESO
Galaxia spirală NGC 1232. Credit imagine: ESO

Dr. Bogdan Adrian Păstrăv (Institutul Astronomic al Academiei Române, Institutul de Ştiinţe Spaţiale) va susţine seminarul “Efectele prafului cosmic asupra paremetrilor fotometrici ai discurilor şi nucleelor galaxiilor spirală” miercuri, 6 mai 2015, începând cu ora 11:00, în Sala Studio (bloc turn, etajul 2).

Seminarul se va axa pe rezultatele unui studiu efectuat pentru a cuantifica efectele prafului cosmic asupra parametrilor fotometrici derivaţi ai discurilor (discuri stelare bătrâne și tinere) și nucleelor galaxiilor: scala discurilor, raportul axelor, luminozitatea suprafeţei centrale, raza efectivă a zonei centrale și indici Sersic.

Citește mai mult

Care este raza Schwarzschild a unei particule cuantice? ISS Talks cu Prof. Dr. Roberto Casadio de la Universitatea din Bologna

Casadio_RobertoPe 2 septembrie 2013, începând cu ora 11:00, Institutul de Științe Spațiale (ISS) organizează un colocviu ce îl are ca invitat pe Prof. Dr. Roberto Casadio de la Universitatea din Bologna. Prezentarea va aborda tema razei Schwarzschild a unei particule cuantice, fiind susținută în limba engleză. Colocviul are loc în Sala Studio din clădirea IFA, etajul 2.

Citește mai mult

“ISS Talks” cu Prof. Dr. Ken-Ichi Nishikawa de la Universitatea din Alabama/The National Space Science and Technology Center, USA

KenKamikochiLuni, 29 iulie 2013, începând cu ora 11:00 Institutul de Științe Spațiale (ISS) organizează un colocviu ce îl are ca invitat pe Prof. Dr. Ken-Ichi Nishikawa de la Universitatea din Alabama/ NSSTC, S.U.A. Colocviul are loc în Sala Studio din clădirea IFA, etajul 2.

Citește mai mult

Prof. Dr. Benjamin Harms, de la Universitatea din Alabama, USA susține la ISS un colocviu despre o teorie comprehensivă pentru energia întunecată, inflație și găuri negre

Marți, 4 iunie 2013, începând cu ora 11:00, Institutul de Științe Spațiale (ISS) organizează un colocviu ce îl are ca invitat pe Prof. Dr. Benjamin Harms de la Universitatea din Alabama, S.U.A.

Prof. Benjamin C. Harms (c) University of Alabama
Prof. Benjamin C. Harms (c) University of Alabama

Prezentarea se va ține în limba engleză. Sumarul se regăsește mai jos. Colocviul se adresează unui public avizat. Cei care doresc mai multe informații sunt rugați să trimită un email la Octavian Micu, octavian.micu at spacescience.ro.

Citește mai mult

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.