Cafeneaua de știință și cercetătorii ISS vă invită să descoperiți semnăturile românești în spațiul cosmic

cafeneaua de stiinta 7 oct
(c) Cafeneaua de știință

Luni, 7 octombrie 2013, între orele 19.00-21.00, cercetători din cadrul Institutul de Științe Spațiale (ISS) vor fi în direct la Radio România Cultural, în cadrul emisiunii Cafeneaua de Știință.

Invitații dr. fiz. Lucia Popa, dr. fiz Vlad Văleanu, dr. fiz Mugurel Bălan, dr. fiz Vlad Popa, de la ISS și profesor univ. Sterian Dănăilă, precum și dr. ing. Dumitru-Dorin Prunariu alături de moderatorul Corina Negrea, vor dezbate tema Semnături românești în spațiul cosmic”. De la momentul 14 mai 1981, când România îşi trimitea în spaţiu primul (şi, până acum, singurul) cosmonaut — pe Dumitru-Dorin Prunariu — până la programele şi proiectele pe care le realizează astăzi România, ca ţară membră a Agenţiei Spaţiale Europene, de la primul (și singurul) experiment total românesc pe Staţia Spaţială Internaţională până la GOLIAT, primul nanosatelit construit în România, și până la EUCLID, o misiune a Agenţiei Spaţiale Europene, în care România este una dintre cele 13 ţări membre ale consorţiului care o va realiza, despre toate acestea se va discuta la ediția din 7 octombrie a emisiunii Cafeneaua de ştiinţă.

Emisiunea va avea loc în cadrul Librăriei Humanitas din Cișmigiu și va fi transmisă în direct la Radio România Cultural, precum și prin webcam pe www.culturalazi.ro și www.radiocultura.ro.

This post is also available in: Engleză

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.