Sunteți așteptați cu mic, cu mare… prin Univers

Pe 18 mai Facultatea de Fizică a Universității din București alături de Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH), Institutul de Științe Spațiale (ISS) și Institutul Național de Optoelectronică (INOE) vă invită la evenimentulCu mic, cu mare… prin Univers”, organizat în parteneriat cu Astroclubul București (AB) și Asociația Secular Umanistă din România (ASUR).

prinUnivers2013_190pxManifestarea are loc la sediul Facultății de Fizică din orașul Măgurele (str. Atomiștilor, nr. 405) începând cu ora 10:30 și se adresează părinților și copiilor, tinerilor, precum și tuturor celor curioși să descopere universul în care trăim. Transportul din București la Măgurele pentru grupurile organizate este asigurat gratuit de IFIN-HH și canalul de televiziune educaţională DaVinci Learning.

Printre activitățile la care vizitatorii pot participa se numără o călătorie virtuală dincolo de granițele Sistemului Solar, vizite în laboratoarele facultăţii, ateliere interactive, un concurs de desene pentru cei mici, un concurs de astronomie pentru elevii de școală generală și liceu, clasificarea interactivă a galaxiilor, observații prin microscop, filme documentare despre astronomie și astrofizică, selecţie de melodii cu inspiraţie astronomică și multe altele.

În plus, toți vizitatorii pot participa la o tombolă cu premii constând în echipamente IT oferite de System Plus, partener HP și Dell în Romania și postere, DVD-uri și alte materiale cu tematică astronomică oferite de Observatorul European de Sud (ESO) și editura Humanitas.

Mai multe detalii despre manifestarea „Cu mic, cu mare… prin Univers” şi programul detaliat al evenimentului se pot găsi pe site-ul http://www.prinunivers.ro.

Eveniment sponsorizat de: Asociația Secular Umanistă din România (ASUR), DaVinci Learning, System Plus, Editura Humanitas

This post is also available in: Engleză