Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, 1-11 august, Suceava, România

afis_olimpiada_internationala_de_astronomie

Cea de-a 8-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizicǎ va fi organizată în premieră în România, de către Ministerul Educaţiei Naţionale alături de Consiliul Judeţean Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Societatea Ştiinţifică Cygnus — centru UNESCO. Evenimentul va avea loc la Suceava în perioada 1-11 august 2014.

La competiţie vor participa aproximativ 220 elevi din 39 de ţări, care vor susține probele teoretice la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, iar pe cea observaţională în incinta Mânăstirii Dragomirna și la Planetariul din Suceava. Dr. fiz. Paula Gina Isar, cercetător ştiinţific la Institutul de Științe Spațiale (ISS), va lua parte în calitate de profesor evaluator la ce-a de-a doua probă, în perioada 7-10 august 2014.

Scopul Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică este de a promova interesul tinerilor pentru astronomie şi astrofizică, oferindu-le prin intermediul acestui eveniment oportunitatea de a cunoaşte alţi elevi care au aceleaşi interese. Acest lucru va duce la intensificarea relaţiilor dintre ţările participante şi va încuraja totodată colaborările viitoare.

România are o vastă experienţă în ceea ce priveşte participarea la astfel de evenimente educaţionale, fiind de altfel marea câştigătoareaa celei de-a 7-a ediţii a Olimpiadei, cu doua medalii de aur, doua de argint si una de bronz. În total, România a fost reprezentată la 11 ediţii ale Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi 7 ediţii ale Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică de către tineri care au adus în ţară 67 medalii, dintre care 20 de aur.

Mai multe informaţii vor fi postate pe pagina oficială a evenimentului.

This post is also available in: Engleză