Au început înscrierile la Şcoala de Vară Alpbach 2015

Quantum_Physics_and_Fundamental_Physics_in_Space_-_Alpbach_2015Institutul de Ştiinţe Spaţiale invită studenţii români să aplice până pe 31 martie 2015 la cea de-a 39-a ediţie a Şcolii de Vară anuale Alpabach, care va avea loc în perioada 14-23 iulie 2015, având ca temă “Fizica cuantică și fizica fundamentală în spațiu”.

60 de studenţi şi absolvenţi de inginerie şi ştiinţă din statele membre sau cooperante ESA vor fi selectaţi să participe la ediţia din acest an a Şcolii de Vară Alpabach, un eveniment care îşi propune să promoveze aplicarea practică a cunoștințelor derivate din prelegeri, să dezvolte abilitățile organizatorice și de grup și să încurajeze creativitatea participanților.Studenţii vor fi împărţiţi în 4 echipe și vor lucra intens pentru a proiecta o misiune spațială cu scopul de a investiga modul în care misiunile prin satelit ar putea ajuta la dezvoltarea și îmbogățirea cercetării în domeniul fizicii cuantice, sau cum viitoarele misiuni prin satelit ar putea avea beneficii venite din fizica cuantică. Proiectele lor vor fi evaluate de către un juriu independent de experți.

Elevii selectaţi să ia parte la şcoala de vară vor participa la prelegeri stimulative având ca temă diferite aspecte ale ştiinţei şi tehnologiei spaţiale. Aceştia vor fi expuşi unor provocări din viaţa reală, cum ar fi zile de lucru de 20 de ore (înainte de depunerea de propuneri), aşteptându-se de la ei să fie capabili să aplice imediat cunoştinţe şi tehnici pe care le-au cunoscut recent. De asemenea, participanţii vor fi nevoiţi să găsească un echilibru între obiectivele și cerințele științifice şi constrângerile realiste de proiectare a misiunii, de design a navei spațiale și în ceea ce priveşte costurile.

Limbă de lucru va fi engleza.

Aplicaţiile online se pot face aici.

Scoala de Vară Alpbach este organizată de către Agenția Aeronautică şi Spaţială a Agenției Austriace de Promovare a Cercetării (Austrian Research Promotion Agency – FFG). Evenimentul este co-sponsorizat de ESA și autoritățile spațiale naționale ale statelor membre și cooperante. Un partener tradițional este Institutul International de Ştiinţe Spaţiale (Internaţional Space Science Institute – ISSI). De asemenea, Scoala de Vară Alpbach este susținută de Austrospace, asociația austriacă a industriilor spațiale și a instituțiilor de cercetare.

Credit imagine: ESA

This post is also available in: Engleză