Dr. Vlad Popa, Secretar Ştiinţific ISS, invitat la emisiunea “Sound of Science”

Vlad_Popa_v2_Credit_ISS

Update 23.02.2015: Podcastul este disponibil aici.

Astăzi, 20 februarie 2015, Dnul. Vlad Popa, Secretar Ştiinţific în cadrul Institutului de Ştiinţe Spaţiale, este prezent începând cu ora 12:00 în platoul emisiunii “Sound of Science” pe Gold FM (96.9 FM), unde va vorbi despre Experimentul ANTARES (Astronomy with a Neutrino Telescope and Abyss Environmental RESearch) şi despre colaborarea internaţională KM3NeT (KiloMeter Cube Neutrino Telescope).

Doctor în Fizică, dnul. Vlad Popa face parte din colectivul ISS încă din 1983, iar din ianuarie 2002 ocupă funcţia de Secretar Ştiinţific al institutului. În perioada decembrie 2002 – februarie 2006, Vlad Popa şi-a desfăşurat activitatea în cadrul INFN – Bologna, pentru ca din iunie 2006 până în prezent să reia postul de Secretar Ştiinţific al ISS.

Institutul de Științe Spațiale este implicat în colaborarea ANTARES, precum și în colaborarea KM3NeT prin echipa coordonată de Prof. Vlad Popa, care a participat încă din fazele incipiente ale construcției telescopului ANTARES, iar în prezent expertiza sa este folosită la realizarea viitorului telescop KM3NET. Un CV complet este disponibil aici.

“Sound of science” este o emisiune difuzată de luni până joi în intervalul orar 10:00-13:00 şi în ediţie specială vinerea de la 12:00 la 13:00 pe Gold FM. Emisiunea este moderată de Petru Stratulat şi Sorin Badea, care aduc în discuţie subiecte de actualitate din domeniul ştiinţei, discutate în direct alături de experţi – oameni de ştiinţă, cercetători, teoreticieni, exploratori etc.

Podcastul de astăzi va fi disponibil după emisiune pe www.SoundofScience.info.

This post is also available in: Engleză