Cercetătoare ISS, finalistă în programul de burse naţionale UNESCO – L’Oreal „Pentru femeile din ştiinţă”

 L'Oreal event-458Dr. Paula Gina Isar, cercetător științific grad II în cadrul Institutului de Ştiinţe Spaţiale şi reprezentant instituţional (ISS) la Observatorul Pierre Auger, a fost una dintre finalistele celei de-a şasea ediţii a burselor naţionale L’Oréal – UNESCO – „Pentru femeile din ştiinţă”.

Organizat cu scopul de a sprijini comunitatea ştiinţifică locală, programul s-a adresat cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară, şi a oferit două burse: una la secţiunea Ştiinţele Vieţii şi una la aria Ştiinţele Fizice.

Înscrierile în program au fost evaluate de către un juriu format din reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi reprezentanţi L’Oréal România, precum şi din cercetători de renume din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare şi de la Academia Română.

Din numărul total de înscrieri au fost selectate câte trei finaliste pentru fiecare secţiune, printre care se numără şi Paula Gina Isar, nominalizată pentru secţiunea Ştiinţele Fizice.

Gala de decernare a premiilor a avut loc în data de 13 mai în Bucureşti, la Biblioteca Centrală Universitară, în prezenţa a invitaţi de prestigiu din mediul educaţiei şi cercetării ştiinţifice, precum Directorul UEFISCDI, Adrian Curaj, Preşedintele ANCSI, Tudor Prisecaru şi Preşedintele senatului UPB, Ecaterina Andronescu, inclusiv country general manager al L’Oreal Romania, Gilles Antoine.

This post is also available in: Engleză