Comunicare

Una dintre misiunile asumate de Institutul de Științe Spațiale (ISS) este cea de popularizare a rezultatelor științifice cu scopul de a atrage tinerele generații către știință prezentându-le oportunitățile pe care aceasta le oferă, de a aduce la cunoștiința publicului larg rezultatele cercetării realizate de oameni de știință români, de a crește vizibilitatea și reputația României în domeniul cercetării și tehnologiei spațiale și de a disemina cunoaștere comunității științifice.

ISS a jucat un rol important în aderarea României la ESA în calitate de cel de-al 19 Stat Membru, astfel încât una dintre misiunile ISS este și cea de popularizare a misiunilor ESA în România.

Comunicarea cu aceste categorii de public în vederea atingerii obiectivelor propuse este realizată de Compartimentul de Diseminare Media și Relații Publice, recent înființat. Acesta este format dintr-un specialist în relații publice, coordonatorul grupului, un producător video atestat, un asistent producător video și grafician și un reporter.

Pliant_ISS_Română

This post is also available in: Engleză